Virtual Private Server Hosting

Virtual Private Server (VPS)

Met een Virtual Private Server (VPS) heeft u een eigen server tot uw beschiking welke geheel naar uw wensen ingericht en geconfigureerd kan worden. U kunt hierbij al op kleine schaal beginnen en desgewenst op een later tijdstip uw server uitbreiden met meer geheugen, processoren of diskruimte. Ook kunt u ervoor kiezen om later over te gaan tot 1 van onze andere Managed Hosting diensten zoals een High Available hosting omgeving.

Hieronder volgen een aantal standaard configuraties van mogelijke Virtual Private Servers. Omdat de Virtual Server technologie zich bij uitstek leent om configuraties naar uw wens aan te passen kunt u ook ten alle tijde contact opnemen met ons om andere mogelijke configuraties te gebruiken.

Configuratie 1 Configuratie 2 Configuratie 3
10 GB diskruimte 50 GB diskruimte 100 GB diskruimte
1 CPU core 2 CPU core 4 CPU cores
2 Gigabyte RAM 4 Gigabyte RAM 8 Gigabyte RAM
20 GB backup ruimte 100 GB backup ruimte 200 GB backup ruimte

Beheer

ProcoliX neemt met haar Managed Hosting u alle beheerszorgen uit handen. Wij zorgen ervoor dat uw server naar wens draait en monitoren dit 24 uur per dag voor u. Dit stelt ons in staat om bij mogelijke problemen, zoals bijvoorbeeld het opraken van diskruimte, pro-actief in te grijpen nog voordat u als klant dit merkt. Ook dragen wij er zorg voor dat uw Operating Systeem ten alle tijde van de laatste security updates voorzien is. Hiervoor hebben wij standaard een service window opgenomen om security updates te doen.

Operating Systeem

ProcoliX biedt standaard verschillende Operating Systemen aan maar als u dit wenst kunnen ook andere mogelijkheden onderzocht worden. Zo draaien wij desgewenst onder andere ook servers met Red Hat, Windows of andere Operating Systemen.

Backups

Ook worden er standaard dagelijks backups gemaakt van uw server op een moment dat het voor de website het minste impact heeft. Voor de meeste sites is dat 's nachts. Backups worden incrementeel gemaakt en 2 maanden bewaard.

Voor sommige applicaties, zoals bijvoorbeeld een MySQL database, kunnen we desgewenst ook op applicatie niveau backups, zoals een dump van uw MySQL database, maken.