De ProcoliX Website

Open, open, open

De ProcoliX website is niet zomaar een website. Het is een site op basis van een ideologie.

In de eerste plaats moet de site natuurlijk informatie over het bedrijf ProcoliX, haar producten, haar medewerkers en haar achtergronden overbrengen. Maar dat moet vanzelfsprekend wel op een 'practice what you preach' manier.

ProcoliX heeft Tremani gevraagd een layout te ontwikkelen die gebaseerd is op open standaarden. Een layout dus die zo veel mogelijk voldoet aan bijvoorbeeld de W3C XHTML markup standard. En aan de W3C CSS standard.

Valid XHTML 1.0 Strict         Valid CSS!

Om de ProcoliX website beheersbaar te houden gebruikt ProcoliX het door PlainBlack ontwikkelde open source web platform WebGUI. Een platform waar overigens ook door Oqapi regelmatig voor ontwikkeld wordt.

Om de ProcoliX website te draaien gebruikt ProcoliX een web cluster wat gebruik maakt van verschillende technieken die ook regelmatig voor klanten gebruikt worden. Onder andere wordt een Linux Virtual Server LVS loadbalancer gebruikt in combinatie met Pacemaker, Corosync en OpenAIS. Voor de webserver wordt een combinatie van Nginx, Apache en Mod_perl gebruikt. En er wordt gebruik gemaakt van de MySQL databaseserversoftware met replicatie.