Netwerk

Redundant level 2 backbone

ProcoliX heeft een redundant uitgevoerde backbone. Deze backbone bestaat uit een mix van Juniper en Mellanox datacenter-switches. Het geheel is ge-interconnect door 2 redundant path glasvezelkabels gehuurd van EuroFiber en meerdere koper interlink, direct attached kabels.

De glasvezelkabels worden belicht met 10Gbit/s Ethernet (10GbE) SFP+ modules. De totaal beschikbare bandbreedte tussen de twee datacenters (Equinix AM1 bij het Amsterdam Medisch Centrum en Digital Realty op het Amstel Business Park) bedraagt hierdoor 20Gbit/s.

De koper interlink kabels hebben ieder een bandbreedte van 64Gbit/s en 56Gbit/s.

Aan deze backbone kunnen de systemen met verbindingen 1Gbit/s, 10Gbit/s (10GbE) of 40Gbit/s (40GbE) Ethernet gekoppeld worden. Deze verbindingen kunnen gekoppeld worden zodat de servers en edge-switches redundant kunnen worden aangesloten.

Redundant Autonomous System

ProcoliX heeft een eigen Autonomous System (AS51758) wat redundant aangesloten is op onze redundante backbone.

ProcoliX gebruikt Juniper Routers om haar netwerk via Open Peering van de NL-IX en Joint Transit redundant aan het internet te ontsluiten.

Zowel in Digital Realty als in Equinix AM1 is een router geplaatst zodat ook de ontsluiting naar het internet redundant is uitgevoerd.

Momenteel wordt het ProcoliX netwerk op een snelheid van 10Gbit/s via glasvezel ontsloten. Wanneer de vraag naar bandbreedte toeneemt kan eenvoudig in stappen van 40Gbit/s of 100Gbit/s worden bijgeschakeld.