Over ProcoliX

Professionaliteit en creativiteit

Dat professionaliteit en creativiteit elkaar niet uitsluiten wordt vrijwel dagelijks door de medewerkers van ProcoliX bewezen.

Door gebruik te maken van elkaars kennis en kwaliteiten en niet te schromen nieuwe technieken en beproefde concepten in de praktijk te combineren worden regelmatig verbluffende resultaten bereikt.

De medewerkers van ProcoliX worden gestimuleerd zelf prioriteiten te stellen en hebben ieder de verantwoordelijkheid en de middelen om een gekozen set aan systemen te beheren.

Door een duidelijke en routinematige vorm van controle op elkaars werkzaamheden te gebruiken wordt een ongedwongen en kennisversterkende werkomgeving gecreƫerd.

Kennisintensieve werkomgeving

De medewerkers van ProcoliX beschikken zonder uitzondering over een flexibele en klantgeoriƫnteerde werkhouding.

Door een brede basis in alle facetten van systeembeheer en systeemontwikkeling kunnen zij de meest uiteenlopende technische vraagstukken met daadkracht en zorgvuldigheid te lijf gaan.

Door waar mogelijk gebruik te maken van open source software kunnen onze engineers tot in de kleinste details aanpassingen doorvoeren in de werking van deze software. Dit biedt ons een grote mate van flexibiliteit in het fine-tunen van vooruitstrevende oplossingen.

Ons bedrijf

ProcoliX is een technologisch georienteerd bedrijf. Wij krijgen het voor elkaar om over ingewikkelde technologische oplossingen te communiceren met gesprekspartners die heel veel of juist heel weinig kennis hebben van en vaardigheden hebben over de technieken en gereedschappen die gebruikt worden bij het hosten van websites en webapplicaties.

Sinds 2007 richt ProcoliX zich primair op de techniek die nodig is om webapplicaties op een betrouwbare, schaalbare en hoog presterende manier te draaien. Hierbij maken we zo veel mogelijk gebruik van bestaande bouwblokken zoals 'common of the shelf hardware', het Linux besturingssysteem, IP netwerken en virtualisatie.

Gevestigd in Delft bedienen we klanten in met name Nederland, de Verenigde Staten en Australië. En dat 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 365 dagen per jaar.

De naam ProcoliX

ProcoliX werd opgericht in het jaar 2000 door Joeri de Bruin, Albert Witteveen en Koen de Jonge. De naam ProcoliX is gebaseerd op de achternamen van de oprichters in het Latijn met een toegevoegde X vanwege de stoerheid.

De uitleg van het woord ProcoliX komt van Pro (voor jong of nieuw) van de achternaam 'de Jonge' en Colori (voor kleuren) van de namen 'de Bruin' en 'Witteveen'. Dat alles gemixed en verdraaid om tot een uitspreekbaar woord te komen.

Indertijd werd besloten om ProcoliX als naam te gaan voeren omdat een zoekactie op het woord zowel in de zoekmachine altavista.com als in de zoekmachine google.com geen enkel resultaat opleverde. Vandaag de dag levert een zoekactie op het woord ProcoliX in Google meer dan 100.000 resultaten op, welke vrijwel allemaal naar dit bedrijf refereren.