Voice over IP telefonie

VOIP

SpeakUpProcoliX biedt in samenwerking met SpeakUp telefoniediensten aan haar klanten aan. Met VoIP telefonie heeft u een telefonie oplossing waarmee u extreem flexibel kunt zijn.

Met IP telefonie kunt u uw telefonie omgeving zo inrichten dat u zowel op kantoor als thuis op dezelfde manier kunt werken. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om thuiswerken te faciliteren terwijl u en uw medewerkers normaal bereikbaar zijn op zowel een extern nummer als op hun interne nummer.

Ook zou u ervoor kunnen kiezen om met bijvoorbeeld een softphone, dit is telefoonprogrammatuur welke u op uw laptop kunt installeren, zelfs beschikbaar te zijn op locaties waar geen vaste IP telefoon beschikbaar is.

ProcoliX beschikt over de kennis om uw telefonie omgeving geheel naar uw wens in te richten. Wij kunnen u helpen bij het aanvragen van bijvoorbeeld uw nieuwe 088 nummers maar ook kunnen wij de verhuizing van bestaande nummers doen naar uw eigen telefooncentrale omgeving.

Hosted telefooncentrale

Door een telefooncentrale (PBX) gehost af te nemen heeft u niet de hoge setup- en beheerskosten welke een traditionele telefooncentrale met zich meebrengen maar kunt u toch gebruik maken van alle mogelijkheden die een eigen telefooncentrale biedt. Hierbij kunt u denken aan het instellen van wachtrijen, IVR menu's, doorschakelingen, etc.

U kunt ook met een IP telefoon thuis registreren op uw eigen telefooncentrale omgeving alsof u gewoon op kantoor aanwezig bent. De gehoste telefooncentrale omgeving wordt aangeboden vanuit meerdere datacentra op geografisch gescheiden locaties in Nederland en is derhalve High Available uitgevoerd.

U ontvangt tevens toegang tot een gebruikersvriendelijke beheersportal waarin u bijvoorbeeld zelf gebruikers kunt aanpassen, wachtlijsten kunt definieren of dial plans kunt maken. Hierdoor kunt u zelf het volledige beheer van uw telefooncentrale doen en ook hiermee zeer flexibel werken zonder zelf een telefooncentrale server te moeten aanschaffen en onderhouden.

Mobiele telefonie

Met SpeakUp Mobile kunt u ook uw mobiele telefonie koppelen aan uw Hosted telefooncentrale. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld vanaf uw mobiel via een interne extensienummer naar uw collega's te bellen, of kunt u op een gemakkelijke wijze automatische doorschakelingen maken richting uw mobiele telefoon. Hierdoor bent u in staat om nog flexibeler te zijn in de manier waarop u contact kunt hebben met uw klanten of collega's binnen uw bedrijf.

Om gebruik te maken van SpeakUp Mobile kan ProcoliX hiervoor samen met SpeakUp een mobiel abonnement aanbieden welke direct gekoppeld is op uw hosted telefooncentrale. Hiermee zorgt u ervoor dat uw mobiele telefoon direct op uw telefooncentrale ingelogd wordt middels Voice over IP technologie. Hiervoor is het van belang dat uw telefoon simlock vrij is maar er zijn geen verdere eisen aan het type mobiele telefoon dat u gebruikt.

Als u gebruik maakt van een smartphone waarop u ook internet functionaliteiten heeft kunt u kiezen tussen twee abonnementsvormen, Internet Lite met 500MB dataverkeer per maand en Internet Plus met 2000MB dataverkeer per maand.

Overige diensten

ProcoliX heeft ervaring met het aanbieden van VoIP telefonie en kan u helpen bij het maken van een keuze voor een goede IP telefoon. Tevens richten wij deze telefoons voor u in zodat het enige wat u hoeft te doen is de telefoon aan het internet en de stroom te koppelen en deze is klaar voor gebruik.

Naast het gebruik van de telefooncentrale voor telefonie is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een fax naar e-mail en e-mail naar fax bundel af te nemen. Hiermee is het mogelijk om faxen te ontvangen op een door u gekozen en geconfigureerd telefoonnummer welke niet als echte fax op papier ergens uitkomen, maar welke automatisch per e-mail als PDF bestand naar u wordt toegestuurd.

Ook kunt u zelf faxen versturen door vanaf een vooraf gedefinieerd e-mail adres een e-mail met PDF bestand te sturen met als onderwerp een faxnummer. Op dit faxnummer zal nu deze PDF uit de fax komen alsof deze als gewone fax verstuurd is. Hiermee bespaart u zichzelf de moeite om documenten eerst te moeten printen om daarna deze te faxen. Het document kan direct vanuit uw e-mail programma als fax aangeboden worden.